Σχετικά με εμάς

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία του φαρμακείου μας: Ένα ταξίδι από το 1870 μέχρι σήμερα

Η μακρόχρονη πορεία του φαρμακείου μας ξεκινά το 1870, όταν με άδεια του τούρκου πασά της Λάρισας ιδρύθηκε το πρώτο φαρμακοπωλείο, γνωστό τότε ως “ντρογκερία” από τη γαλλική λέξη “droguerie”, από τον Αναστάσιο Αστεριάδη. Η Λάρισα απελευθερώθηκε από τον τουρκικό ζυγό το 1881. 

Εκείνη την εποχή, οι επιστήμονες φαρμακοποιοί ήταν σπάνιοι, οπότε πρακτικοί φαρμακοπώλες με πιστοποίηση από το Ιατροσυνέδριο, μια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, μπορούσαν να διατηρούν φαρμακείο. 

Με αυτήν την πιστοποίηση, το φαρμακοπωλείο συνέχισε τη λειτουργία του έως το 1908, υπό τον Κωνσταντίνο Δ. Αστεριάδη, εμπειρικό φαρμακοποιό. Στη συνέχεια, από το 1908 έως το 1924, λειτούργησε ως φαρμακείο με υπεύθυνη τη φαρμακοποιό Ελένη Γ. Γρυπάρη.

Το 1924, το φαρμακείο συνέχισε ο γιος του Κωνσταντίνου, Αγαμέμνων Κ. Αστεριάδης μέχρι το 1953. Με σπουδές στη Γαλλία, γνώσεις και αξίες, ανέδειξε το φαρμακείο στην τοπική κοινωνία. Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής έφερνε φάρμακα με πολλούς κινδύνους από την Αθήνα. Η μεταφορά γινόταν με καΐκι μέχρι το Βόλο και από εκεί με κάρο μέχρι τη Λάρισα.

Ο Αγαμέμνων Κ. Αστεριάδης δημιούργησε την γνωστή σε όλη την Ελλάδα Κρέμα Αστεριάδου, βασισμένη σε γαλλική συνταγή. Ήταν επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών ΣΟΦΛΑ ΣΥΝ ΠΕ το 1946.

Μετά το θάνατό του, το φαρμακείο λειτούργησε ως κληρονομικό, με υπεύθυνο το φαρμακοποιό Λεωνίδα Καλομοίρη.

Το 1959, ανέλαβε υπεύθυνος ο φαρμακοποιός Νικόλαος Δ. Βλαχοστέργιος, ο οποίος το 1962 αγόρασε το φαρμακείο από τους κληρονόμους Αστεριάδη.

Με σπουδές στη Φαρμακευτική Σχολή της Αθήνας, προώθησε τη φαρμακευτική επιστήμη και ανέπτυξε πολιτική, συνδικαλιστική και συνεταιριστική δράση έως το 1997, όταν μεταβίβασε την άδεια λειτουργίας στον γιο του, Ιωάννη Ν. Βλαχοστέργιο, φαρμακοποιό, απόφοιτο της Φαρμακευτικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησε μια φάση ανακαίνισης, εκσυγχρονισμού και αναδιάρθρωσης του φαρμακείου. Παρ’ όλα αυτά, παραμένει πιστό στην τεχνογνωσία και την εμπειρία που απέκτησε κατά τα εκατόν πενήντα και πλέον έτη συνεχούς πορείας του.

Με σεβασμό στην παράδοση και δέσμευση στην επιστημονική πρόοδο της Φαρμακευτικής επιστήμης, συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, ευεξίας και ομορφιάς προς τους συνανθρώπους μας!

Η φιλοσοφία μας

Θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας;

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα ή
επικοινωνήστε άμεσα μέσω τηλεφώνου.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2410 280 337

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.